Convidats – Arcadi Oliveres

Arcadi Oliveres i Boadella (Barcelona, 1954) és un economista català, reconegut

activista de Justícia i Pau, una organització per a la promoció i defensa dels drets humans a tot el món .

Es va llicenciar en Ciències Econòmiques l’any 1968 a la Universitat de Barcelona.

En 1993 es va doctorar amb una tesi sobre el cicle de l’economia de defensa i aconsegueix una plaça de professor titular del departament d’Economia Aplicada de la Universitat de Barcelona.

Expert en relacions nord-sud, comerç internacional, deute extern i economia de defensa, imparteix també nombroses classes a nivell de mestria i postgrau en temàtiques relatives a cooperació i desenvolupament. Col·labora habitualment en diferents moviments socials i cristians, així com en diverses publicacions solidàries; participa també en nombroses taules rodones i conferències sobre relacions nord-sud i desarmament.

Ja en la seva època d’estudiant, durant la dictadura franquista, demostra un gran compromís amb la llibertat i la democràcia participant en les assemblees clandestines del Sindicat Democràtic d’Estudiants i en la Caputxinada de març del 1966, així com en l’Assemblea de Catalunya.

En 1974 comença a participar en l’organització internacional catòlica Pax Christi, dedicada a la promoció de la pau i la reconciliació entre els pobles. En 1981 milita en l’ Associació Justícia i Pau de Barcelona, dedicada a la promoció dels drets humans i la pau, organització que presideix des de 2001.

Ha col·laborat habitualment en les revistes “Canigó” i “Serra d’Or” i en el “Diari de la Pau”. També ha participat en més de 60 llibres (monografies) o publicacions.

És defensor del decreixement.

En 2013 va crear, juntament amb Teresa Forcades, una plataforma popular per la secessió de Catalunya i per presentar-se a les pròximes eleccions de Catalunya.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s